De Dolfijnen (7 t/m 11 jaar)

Wij zijn Waterscouting voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Binnen scouting heten wij Dolfijnen. De groep is verdeeld in vinnen (kleine groepjes) met een topper en een helper.  Momenteel hebben we vier vinnen.

In de zomer zijn wij vooral op het water te vinden. Dit doen we dan met een kano of met een Optimist (klein zeilbootje) waarmee je zelf kunt varen, of met een grote boot (Lelievlet) samen met de leiding. Hiervoor moet je wel een zeilinsigne halen, maar daar leren we je alles over. Wij willen de kinderen op spelenderwijs kennis laten maken met het zeilen, water en alles wat daar mee te maken heeft. 

Elke zaterdag gaan we van 10.00u tot 12.30u op avontuur. We gaan een boel dingen leren, zoals knopen, kanoën  en zeilen. Daarnaast doen we een heleboel spelletjes,  vaak met een waterthema zoals het windrichtingen spel.

In de eerste week van de zomervakantie (Noord) gaan wij altijd op zomerkamp, meestal naar Friesland! In deze week zeilen we veel en doen spellen rond een gaaf thema.

Je mag drie keer komen kijken en daarna beslissen of je het leuk vindt en lid wilt worden. We zijn momenteel met ongeveer 15 kinderen.

Na je elfde ga je over naar de verkenners, maar daarover kun je onder het kopje 'Verkenners' meer te weten komen.

Heb je zin om een keertje te komen kijken, dat mag. Neem dan even contact op met Sander Laning om een afspraak te maken.

Leiding

Naam Functie Telefoon
Sander Laning Leiding 06-86601705
Philippe Haen Leiding  
Ties van der Waal Leiding  
     
     

Email: dolfijnen@zwolschezeeverkenners.nl of

Contact