De Wilde Vaart (16 t/m 18 jaar)

 

Wie, Wat, Wanneer

De Wilde Vaart is een groep jongeren van 16 tot en met 18 jaar. De Wilde Vaart komt elke zaterdag middag bij elkaar.

Bij de Wilde Vaart draait het om zelfstandigheid en plezier, ze maken hun eigen programma. Er wordt gezeild in twee polyvalken, maar er wordt ook wel eens een lelievlet of een optimist geleend. Deze Polyvalken worden opgeknapt en onderhouden door de Wilde Vaart. Naast de eigen opkomst helpt de Wilde Vaart de dolfijnen en verkenners als ze hulp nodig hebben. Het vaargebied van de Wilde Vaart is groter dan die van de verkenners. Tijdens zomerkamp wordt er met de Polyvalken rondgetrokken door Friesland wat altijd een mooie ervaring is. .

De begeleiding is geen leiding maar BEgeleiding. De begeleiding houd een oogje in het zeil en helpt waar nodig.

De opkomst is op zaterdag van 13:30 tot 16:30 in de winter en 17:00 in de zomer. De eindtijd is niet heel strak, soms blijft de Wilde Vaart nog wat langer op het troeplokaal.

 

Boten

De Wilde Vaart zeilt in Polyvalken welke we beide gekregen hebben en opgeknapt. Afgelopen jarfen hebben we er een behoorlijk aantal keren lekker in gezeild.

Als de zeeverkenners een lelievlet over hebben dan wordt deze door de Wilde Vaart met meer zeilen opgetuigd dan de standaard lelievlet zodat er sportief mee gezeild kan worden.

Hoe wordt ik lid van de Wilde Vaart

Om lid te worden van de Wilde Vaart van de Zwolschezeeverkenners zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Je hebt bij een scouting groep gezeten (onze eigen groep of een andere groep), je bent minimaal verkenners of scout geweest bij deze groep. Je bent minimaal 16 jaar en maximaal 18 jaar oud. Je wil je actief inzetten voor de Wilde Vaart.

 

Als je vragen hebt of je wil een keer langskomen, neem dan contact op met Anton Weertman(zie hieronder).

 

Leiding

Naam Functie Telefoon

Anton Weertman

Secretaris

038-4446449

Contact