Ons troeplokaal

Alle opkomsten worden gehouden in "Het Kraaiennest". Het Kraaiennest is ons troeplokaal. Het troeplokaal bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte is geopend in 1976 en herbergt het verblijf van de Dolfijnen en de Verkenners, de leidersverblijven van die speltakken, de keuken, een materiaalhok en een zolder. Het nieuwe deel is geopend in 1997 en bestaat uit de botenloods en op zolder het de verblijven van de Wilde Vaart, de Stam en de Loodsen en een materiaalhok.

 

 

Het troeplokaal.

Via de roldeur kom je de loods binnen. Erachter zie je nog net het dak van het oude deel van het gebouw. Het gebouw ligt net buiten Zwolle aan de Berkumerkolk. Daar kan prima gezeild worden en 's zomers ook gezwommen. De kolk staat in verbinding met de Overijsselse Vecht. Stroomafwaarts kom je via de Vecht dan snel in Hasselt of kan je naar de binnenstad van Zwolle. Stroomopwaarts kom je uit bij Ada's Hoeve in Ommen.

Het Kraaiennest ligt aan de Dijkzichtweg (nr. 14). Vanuit Zwolle neem je de Kranenburgerweg richting Ommen (langs de Van der Valk) en na de Vechtbrug neem je de eerste afslag rechts, de dijk langs de Vecht op. Dit is de Dijkzichtweg. Na zo'n 500 meter is het gebouw aan de rechterkant.

 

 

 

 

Het Kraaiennest is in de zomer te huur. Het terrein is ook te huur, er zijn toiletten en wasbakken die van buiten te bereiken zijn. 

Zie ook Verhuur: