Nieuws

 

Voor het laatste nieuws: zie onze Facebook paginaFoto's op Instagram geven een indruk van de laatste activiteiten

 

Ook de Zwolse Zeeverkenners conformeren zich aan alle richtlijnen en adviezen van het RIVM, de overheid en Scouting Nederland i.v.m. de huidige Corona crisis. Dit houdt in dat er nu alleen opkomst is voor de jeugdleden en voorlopig niet voor de stam. Voor de jeugdleden hebben we alleen opkomsten buiten dus bij goed weer. Een aantal keer hebben we gelukkig weer kunnen zeilen.

Met wat aanpassingen hebben we een leuk zomerkamp gehad. De hele groep is de eerste week van de zomervakantie te vinden geweest in Ter Herne. Ondanks het mindere weer hebben we met zijn allen een gezellig kamp gehad en toch best veel en spectaculair gezeild.

 

 

 

 

 

 

 

Een belangrijke verandering voor het jaar 2020 is het in de vaart nemen van een Polyvalk voor de Wilde Vaart. Deze winter hebben we deze boot geschonken gekregen, opgeknapt en heeft de WV er al in kunnen zeilen. 

Daarnaast hebben we de oude WV-boot, de Domp kunnen verkopen.
 

 

De nieuwe Polyvalk...

 

 

 

 

 

 

Lekker zeilen op de Kolk, veel wind...

 

 

 

Vanaf eind oktober dit jaar is het winteronderhoud aan onze vletten weer begonnen. Verkenners zijn druk bezig de vletten van het nodige onderhoud te voorzien. Daarnaast wordt dit afgewisseld met een spel, zwemmen, speurtocht o.i.d.

 

 

 

 

Zwolsche zeeverkenners mooi verrast door Specsavers donatie!

Dinsdag 26 februari mochten we uit handen van Marc Simonis,
mede filiaal houder van de twee Specsavers vestigingen in Zwolle, deze waardebon ontvangen. 
Het resultaat, € 1060,71, was in 2018 door de brillen- en gehoorapparaten bij Specsavers vrijgemaakt voor donatie. Met dank aan alle klanten van Specsavers kunnen we ‘t bedrag een mooie bestemming geven aan de donatie.

 

 

 

20 oktober 2018: Laatste seizoensopkomst.

Met het mooie weer was het een schitterende laatste opkomst voorhet onderhoudseizoen dat weer begint.

 

 

 

Seizoensopening 8 september 2018:

Na een succesvol Nawaka zijn we het zeeverkennerseizoen met een zeiltocht met opdrachten begonnen. Zeilen vanaf de Kolk naar de spoorbrug verderop en terug. Mooi weer en lekker zeilen!